Zero waste update

Det har varit en mindre bra period på zero waste fronten. Vi började beställa mat på Coop och då fick man allt i plastpåsar så nu har jag skippat det igen. Nu orkar jag inte riktigt anstränga mig för att planera var jag ska handla saker och ting utan det får bli som det blir. Jag blev dock överraskad av att Coop Nära erbjöd papperspåsar till frukten sist jag var där. Ett steg i rätt riktning!

En flytt är ju inte heller det mest skräpfria. Vi återanvänder dock tidningar och annat papper. Men också en del bubbelplast för att skydda större ömtåligheter. När vi har flyttat blir det nya tag. Tillbaka till tygpåsar till frukt och grönt. Och handla på Gram lite då och då. Önskar att de stora matbutikerna erbjöd mer i lösvikt.

Snart är allt nerpackat. Det svåraste återstår. Allt som inte riktigt hör hemma i någon annan låda och sånt vi behöver ha kvar till samma dag vi flyttar. Läget är åtminstone under kontroll och imorgon blir det fönsterputsning för hela slanten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *