#räknaryggar

Idag läste jag en krönika i ETC (håhåjaja), där skribenten störde sig på att män bara tipsar om andra män. Författare som andra kulturfolk. Tyckte att folks bokhyllor borde vara lite mer jämställda och uppmanade folk att räkna ryggar. Hur många kvinnor respektive män finns det i bokhyllan? Jag tänkte att det här klarar jag nog lätt. Jag läser massor av kvinnliga författare. Och det gör jag nog också. Av mina 8 biblioteksböcker jag har hemma är 7 skrivna av en kvinna. Om jag inte räknar barnböckerna (kvinnor i stark majoritet) och Max ölbok (man). Mitt senaste boktips på bloggen var dock man =/ 

Men. Av 147 böcker vara bara 42 stycken skrivna av kvinnor… Skäms på mig! Jag tänkte ändå attmin samling av Kinsellaböcker och en mängd handarbetsböcker. Då tänkte jag inte på all facklitteratur om fotografins historia eller mina många böcker av Loe, Moberg och Tolkien. De vägde tydligen tyngre. Här är min halva av bokhyllan. Även om Max sida sväller över något (jag är bättre på att rensa bort). 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *