Ett gathus på Möllan

Bild från Google Maps

När jag var liten, typ två år, flyttade vi till ett litet gatuhus på Möllan. Där bodde vi några år, tills vi fick inbrott och mamma ville flytta där ifrån. Rasmus föddes där. Vi fick vår första katt där, som var så liten. Jag såg vår guldfisk död, han var vit och flöt på vattenytan. Jag lekte med myror under trädgårdsbordet. Jag fick en plastmugg fylld med godis av pojken som bodde granne med oss. Jag och Rasmus sprang nakna i trädgården när det öste ner och mamma och mormor stod i dörren och väntade på oss med varsin handduk.Vi hade en liten igelkott som vi matade i trädgården och vår katt brukade smita ut och klättra upp i grannens träd så vi fick locka ner honom med mat. Det är ett väldigt fint litet hus. Som dåtidens radhus. Fast så mycket finare än dagens tråkiga radhuskvarter som ser lika dana ut i hela Sverige. Vårt lilla hus bäddades in mellan några små liknande hus och höga lägenhetshus. Och mitt emot ligger en loppis. Jag har gått förbi där flera gånger sen vi flyttade där ifrån och det känns konstigt att komma tillbaka dit. Vårt hus står tomt. Och har gjort det i flera år. Igår föreslog jag för Max, mest på skämt, att vi skulle höra om vi inte kan få hyra det. Och ju mer jag har tänkt på det, ju mer hade jag velat flytta dit. Fördelen är att det är ett litet gathus med trädgård på Möllan, nackdelen är att det är ett gathus på Möllan. Ni förstår mitt dilemma. Men gud vad jag hade velat bo där. Om bara för ett år. Vi kunde väl i alla fall få tillbringa sommaren i vårt gamla hus.

[slideshow]

2 reaktioner på ”Ett gathus på Möllan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *