En lördag

Igår var en fantastiskt händelserik dag. Tyvärr kom kameran aldrig med på nån av sakerna. Vi skulle ha börjat dagen med en fika på Solde, men när vi insåg att det skulle bli tajt med tiden struntade vi i det. Vi var i den stora rasthagen med Lilo så hon fick springa av sig riktigt ordentligt. När vi kom hem satte vi igång att städa.

Sen var det dags för dagens stora utflykt där målet var möllevångstorget och grönsaksstånden. Jag har inte handlat där sen jag var väldigt liten. Men det är så härligt! Fullständigt hysteriskt. Vi var där precis innan stängning när de bara vill bli av med alla sina grönsaker och frukter. Så där en försäljare ropade ut ett billigt pris var nästa inte sen med att ropa ut ett ännu bättre erbjudande, tio gånger högre än den förre. Och de gamla gubbarna som förmodligen hänger där varje vecka gick och övervakade stånden i hopp om det allra billigaste priset. Det är nästan bud på att gå dit varje lördag och köpa på sig en påse. Mest för sakens skull. Synd bara att vi måste ta oss genom halva stan för att komma dit. Det tar i alla fall en halvtimme, minst, att gå dit. Lilo skötte sig hur bra som helst bland alla folken, snusade några stycken i rumpan och hälsade på en lite mops, men brydde sig inte så mycket, trots att det var smockat med folk där. Sen deckade hon när vi kom hem. Max lagade en vegetarisk lasagne på grönsakerna vi fick med oss hem som vi skulle bjuda Henrik och Nicole på. På vägen gick vi förbi mitt gamla hem. Ett gathus på Möllan, som jag nog aldrig kommer kunna släppa riktigt. Men mer om detta kommer i ett annat inlägg för det är ett alldeles för stot ämne.

Vi har stopp i vår golvbrunn i badrummet. Detta blev jag uppmärksammad på när jag skulle skölja av golvet inne i duschen och brunnen svämmade över på bara nån minut och plötsligt stod jag med ena foten i en liten vattenpöl. Så jag fick tvätta håret och fusktvätta mig i vasken istället. Det gick väl bra, men det funkar ju inte en längre stund. Måste nog få det fixat på något sätt.

Sen kom Henrik och Nicole förbi och käkade och drack lite vin innan vi skulle ge oss iväg till Debaser för att se Tildeh spela. Helt fantastisk konsert. Hon var lätt bättre än båda banden tillsammans som spelade efter henne. Oj vad jag grämde mig att jag inte hade kameran med mig då. Och Malin, hennes syster, var också där. Och hon ska ha barn igen om en månad. Och Rasmus som gick i en parallellklass på gymnasiet var också där. Så roligt att få säga hej till alla.

Tödroppar droppar på fönsterblecket. Och solen skiner. Det är inte bra att man luras att tro att det snart är vår. För förmodligen kommer det komma ännu lite mer snö och vara isande kallt minst en månad till. Men så länge man inte känner hur kallt det är så kan man alltid föreställa sig att det är lite varmt ute. Med en massa stearinljus och filtar kan man kanske snart sitta ute på balkongen. Kanske är värt ett försök i eftermiddag när solen har stått på hela dagen.

Den 6 mars satt vi på balkongen första gången förra året och drack hemmamalt kaffe och åt kolakakor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *