Livet i en låda

När jag är färdig med en amigurumi eller någon annan virkad sak så hamnar den i min lilla röda resväska. Sen ligger de där i mörkret tills en ny liten filur ska ner eller någon vill titta på dem. Det är lite synd om dem. Men jag kan ju inte ha virkade djur i hela lägenheten. Den enda som står framme är elefanten för det får inte plats i väskan. Egentligen är det för deras eget bästa, annars är den en katt som slår på dem eller en hund som käkar upp dem. Så de får leva sitt lilla liv i väskan. Jag fick virkat ett par figurer medan jag var hemma och var förkyld. Jag har påbörjat en kanin också, men där hann jag bara klart med huvud, kropp och en halv arm. Den är vit med stora ögon. En vinterkanin.

Beskrivningarna på dessa fyra kommer från Mia Bengtssons bok Virka Amigurumi.

Frusen lillknodd
Giftsvamp
Robot
Sötaste sköldpaddan
Hem ljuva hem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *