Att pimpa en gran

Igår var det dags för den traditionella pyntningen av mormors gran. I år slog vi på stort och klädde den med allt pynt hon hade. Alla kulor, alla kottar, alla hjärtkorgar, alla småtomtar, alla snöflingor, ja, ni fattar. Till och med de svenska flaggorna fick ta plats i år. De har vi lämnat kvar tidigare. Jag sa att sparsamhet är för mesar! Mormor är lite mesig ibland, men vi övertygade henne om att allt skulle få plats. Och det gick bra. Det fick plats. Jag gillar granar som är klädda på ett mer traditionellt sätt. Mycket rött och mycket krimskrams. Fast jag är svag för nytt pynt. Det finns till exempel en julgransgris på Åhléns som jag verkligen vill ha! Den är rosa. Alltså inte en traditionell färg för en julgran… För två år sen köpte jag en glittrig elefant på Indiska, inte heller särskilt traditionellt. Men väldigt fint.

Kyrkbyn
Lilo var där
Mormors dockmöbler som är nästan lika gamla som henne. Nu har de jul i dockebyn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *