Lite sällskap och lite tröst

Nu sitter jag på golvet och håller Lilo sällskap och tröstar henne när hon är ledsen. Hon blev opererad idag och fick borttaget en eventuell juvertumör. Veterinärerna verkade lite förvånade över att en så ung hund hade knutor. Men nu är de borta i alla fall. Hon är inte alls nöjd. Hon ligger på en sovsäck på golvet, smått vinglig när hon står och det tog ett tag innan vi lyckades få henne att lägga sig ner. Ibland får hon några ryck och börjar pipa som bara den. Hon låter alldeles förtvivlad. Hon är framför allt inte alls nöjd med sin stora tratt som är i vägen till och med när hon ska lägga sig ner.  Så nu sitter jag som sagt bredvid henne och klappar om henne lite då och då. Ska köra iväg om en stund och hämta ut smärtstillande på apoteket. Vi ska tillbaka till veterinären imorgon för att ta bort bandaget, det läckte en del när vi kom för att hämta henne så veterinären la på ett extra bandage för att det inte skulle gå upp mer.

Max tröstar Lilo

Förhoppningsvis kommer det inte ta allt för många dagar (veckor?) innan hon är pigg nog och såret har läkt tillräckligt för att hon ska kunna umgås med hundar och springa omkring igen. Jag vet inte riktigt hur vi ska göra för att hålla henne stilla hemma. Vi har liksom ingen bur som vi kan stänga in henne i. Tänkte att jag skulle höra med mamma om vi kunde låna hem kompostnätet ett tag så kan vi i alla fall stänga in henne i hallen eller köket så hon inte har så stort utrymme att röra sig på.

Mer uppdateringar kommer de följande dagarna för att berätta hur det går med hennes tillfrisknande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *