Åtta åtta

Ännu en dag från åtta till åtta. Men det slog mig att jag gillar att sitta här på kvällen. Det är tyst och lugnt, inte många som ber om hjälp och de som gör det är oftast väldigt trevliga, är lite trött och småfrusen, men det gör inget, för då kan jag sitta och dricka kaffe. Det är mysigt. Sen får jag cykla hem i mörkret på mitt luddiga sadelskydd. Vi ska äta pannkakor ikväll, så jag har dessutom något att se fram emot. Tyvärr är min blåbär/hallon/vaniljsylt slut, men vi har kvar flera burkar av mormors lingonsylt. Och det är minst lika bra. Fast jag var lite extra stolt över min första hemlagade sylt.

Imorgon kommer pengarna. Jag har gjort en lista på allt jag behöver/vill köpa. Den här månaden blir det ett litet djurapotek, halsband till Lilo, en korg att ha mössor, vantar och halsdukar i i hallen och ny ansiktsrengöring från Body Shop. Det är det som är prioriterat i alla fall. Sen får jag se om pengarna räcker till mer. Men jag har en hel del på den där listan. Jag tror inte jag kommer bli färdig med den förrän till sommaren. Om jag inte får jättemycket högre lön.

Imorgon blir det Emily, ett café och veckans isländskauppgift. Det är mysigt. Det går ganska bra ändå, med den här isländskakursen. Det är svårt, men kul. Förra veckan fick vi lära oss hur man berättar att drakpappan är drakpolitiker och sosse (kreti) och att de blir arga så att de blåser eld när de har möte och måste kalla på brandkåren. Men borden är av eldsäkert material, så det är ingen fara. Jag undrar hur ofta man pratar om det på Island. Det är fint folk där. Jag undrar vad den lilla gröna draken heter. Jag tror vi måste döpa honom. Något som slutar på -ur eller nåt.

Jag tänkte just på att det är konstigt hur kaffe kan lukta så väldigt gott, smaka lite mindre gott när kaffeandedräkt luktar helt sjukt äckligt. Hur kan det komma sig?

Det är djupa tankar man har såhär en tisdagskväll. Det är nog tur att det inte finns mer att göra här. Då hade det nog inte slutat så bra.

Godkväll

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *