Tanken på höst

Lite kvällsblogg. Har precis kommit in från kvällsrundan med Lilo. Sprang sista biten eftersom det började vräka ner. Åskar och blixtrar gör det också. Inget dåligt sensomarösregn. Jag hoppas det håller i sig tills jag har somnat. Det är så mysigt att somna till ljudet av regn mot fönstret. Det har redan börjat avta. Borde ha kasta mig i säng direkt när vi kom in istället för att sätta mig här. Det är uppfriskande med regn. Det trycker liksom ner kvavheten och hettan långt ner i jorden och sen tar det någon dag innan den har lyckats ta sig upp igen. Alla var nog i behov av lite ordentligt regn nu. Djur som växter.

Dansen har börjat igen. En tidig hösttermin. Och det var mörkt när jag cyklade hem halv tio. Kravpåcykellampamörkt. Jag vet inte om jag gillar det eller inte. Tanken på att hösten närmar sig gör mig glad. Tanken på att det kommer bli mörkt klockan fyra gör mig inte alls glad. Framför allt inte tanken på att det kommer vara mörkt fastän man går upp sent en morgon.  Det bästa är att vara på väg hem från en fest kl fyra på morgonen, precis när solen har gått upp och fåglarna har vaknat och precis börjat sjunga igen. Sånt händer inte på hösten  och definitivt inte på vintern. En sådan perfekt morgon var det på min och Emilys Re: Student 2007. Då genom led vi dock hela natten trötta och nyktra med händerna fylla av bulldeg och magarna fulla med kaffe.

På väg in till västra hamnen för att äta frukostbullarna som vi hade bakat under natten.
Vid centralen och solen är nästan helt uppe.
Och det är såna här mornar jag pratar om. Ni känner igen ljuset? Och känslan av att det kommer bli en varm dag.
Såhär ska en bra höstdag se ut. Solen skiner och gulbrunorangea löv på träden.

De flesta av mina bilder som var tagna under hösten var tagna inomhus. Det säger kanske en hel del om vädret. EN dag har jag tagit en bild utomhus som speglar det jag ville visa. Man måste ju älska höstens färger och mysfaktorn är på topp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *