Dansbestyr

Det går framåt i sakta mak med Hembygdsgillets hemsida. Just nu är den inte mycket att hurra för. Jag vill få den ljusare och med rankan som jag och Emily gjorde till våra planscher. Allting blir lite jobbigare när man inte har helt fria händer. Jag kan till exempel inte koppla ihop bloggen med hemsidan om vi fortsätter hyra in oss på det webbhotellet vi har nu för där ingår inte databas. Men saken är att det webbhotellet jag har hittat kan man inte flytta .nu domäner till. Så isåfall får vi byta till .se vilket jag inte tycker spelar någon roll. Men det finns liksom fler som ska ha ordet om det och det handlar om hur mycket det kostar osv (det kostar mindre än den vi har nu). Jag har iaf börjat skissa på hur hemsidan skulle kunna se ut. Jag har frågat Max om han kan hjälpa mig också. Han är liksom lite mer van vid det än vad jag är.

Bara en vecka kvar till midsommar. Vi har en hel del uppvisningar både dagen innan midsommarafton och på midsommar. På morgonen ska vi vara med i sommarlovsmorgon på svtB och dansa, precis i slutet av sändningen. Fast jag är lite negativ till de danser vi ska dansa, polka och små grodorna. Polkan är väl okej, men små grodorna, kom igen… Det är precis det som jag och Christoffer försöker kämpa emot. Den stämpeln att folkdansare hoppar små grodorna runt midsommarstången. Okej, vi gör det en gång per år för att det är vad som förväntas. Folk vill vara med och dansa runt midsommarstången för dom har gjort det sen dom var små och nu vill dom att deras barn ska få uppleva samma sak. Små grodorna är en sångdans, lek. Det är inte folkdans! Men okej, vi får synas i TV och det är väl inte helt fel. Barnen tycker det är jättekul att få vara med och då ska dom få det också. Jag gillar midsommar. Det är fint och det är sommar. Jag har minnet av ljusa sommarkvällar med avlägsen musik och man var helt slutkörd av all dans och lek. Förutom julafton och födelsedag var detta nog den bästa kvällen på hela året. Det är ju lite annorlunda nu. Ingen jättestor midsommarkrans, ingen avlägsen dragspelsmusik. Men fortfarande dansuppvisningar på dagen och lekar på kvällen, fast med nya människor, inte mamma och mormor och resten av dansfolket.

Åter till verkligheten, ut med Lilo och ner till tvättstugan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *