Valborg

Vi firade valborg hos Rune och Marta ute i Tygelsjö i år också. Max stannade hemma med Lilo så Emily följde med istället. Samtidigt passade vi på att fira Rune som hade fyllt 70. Så det bjöds på mat och dricka och en underbart god chokladtårta. På kvällen dansade vi fackeldansen och sjöng härlig är kvällen och sen tände gubbarna på bålet med sina facklor och sen dansade några ur barn- och ungdomslaget Picking up sticks till Nordmans I lågornas sken. Samtidigt som bålet brann som bara den. Man brände kinden om man stod närmre än tio meter. Efter att vi hade dansat skulle en kör sjunga med gubbastudenter =P. Det är ganska mysigt med alla de traditionella låtarna som vintern rasat och sköna maj och dom. Men jag lyssnade inte så mycket för jag hade tappat bort Emily så jag gick och letade efter henne. Hon kom till rätta igen. Sen gick vi upp på gällen igen och fikade, sjöng och dansade. När det blev för trångt på det lilla dansgolvet för de fartfyllda ungdomarna gick vi ner i maskinhallen istället och dansade. Lite kallare men mycket bättre. Vi åkte hem vid halvtolv tiden och när jag kom hem så sov Max redan och hade gjort det i två timmar. Men jag fick upp honom och så tog vi en promenad med Lilo och sen var vi pigga igen och somnade inte förrän vid 2.

Mamma överlämnar Hembygdsgillets officiella blomma till Rune.

Bålet

Åååh framåt och bakåt till höger och vänster och upp åsså ner och till höger och vänster…

Ska Tina fota mig ska jag minsann fota henne också.

Molly äter godaste chokladtårtan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *