Längtan till vår

Och så var examensarbetet igång. Jag skriver med Anna vilket är väldigt skönt. Jag tror vi kompletterar varandra bra. Vi hade en väldigt intressant föreläsning igår med Inger Lindstedt. Det var längesen jag satt i två timmar och var intresserad hela tiden. Föreläsningen handlade om hur man skulle lägga upp sitt arbete, vad man skulle tänka på och så. Retorik och lite annat. Vi fick skriva saker som vi tycker verkar svårt med att skriva arbetet och sen ska vi få svar på dem under terminens gång på hennes andra föreläsningar. Men det bästa var nästan att hon började föreläsningen med en bild på ett vårträd som hade börjat slå ut för att vi skulle kunna fly undan kylan, snön och slasket.

Ja, och så var det ju det här med snön som alla pratar om. Det är ju väldigt fint men det börjar bli lite mycket nu. Som när man har ätit alldeles för mycket glass. Det jag stör mig på mest är att dom saltar så att det är alldeles kladdigt. Mina näbbisar klarar inte det. Igår hade jag kommit 50 meter när det började läcka in. Så idag blir det gummistövlar. Och många lager strumpor. Jag får lära mig sticka raggisar så jag slipper gå i sockar. Som sagt, det är fint. Men jag börjar längta lite till våren när vi kan börja fixa på balkongen. Köpa balkongmöbler och blommor och lyktor och grejer. Det har dock varit en väldigt fin vinter för att vara i Malmö och idag är det iaf sol. Så om man öppnar fönstret och bara lyssnar så skulle man kunna tro att det är vår eftersom fåglarna sjunger. Ända tills det blir svinkallt i hela lägenheten.

Nu ska jag till skolan och plugga lite med Anna och sen är det föreläsning och BUS-möte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *