Varmt och fint

Tänk att det kommer bli sommar igen. Det är nästan ofattbart. Om det inte hade varit för att det de föregående åren har vuxit liknande små gröna knoppar och löv på träd och buskar hade jag inte trott det. Det är fint och för första gången för säsongen cykldae jag till skolan med bara en kofta, ingen jacka. Hade förmodligen kunnat cykla utan den också. Det är ju egentligen skam att sitta inne en sånhär fin dag. Det ligger massa folk ute på gräsmattan. Måste höra med någon som är ledig.

Hade velat se Anna Järvinen ikväll på Babel. Men så kom jag ju på att jag har dansen kl 6 till halv 10 och konserten börjar kl 8 så det är ju inte ens lönt att försöka. Nu har Max ändå planerat annat. Så jag får lyssna lite på henne nu istället.

Stockholm var förresten fint. Mycket fint! Jag har inte förstått Stockholm när jag har varit där tidigare. Antingen har jag varit där för kort tid eller så har det varit för lång tid sen och jag minns inte det. Jag kommer inte ens ihåg att slottet såg ut som det gjorde. Jag minns de fyra senaste gångerna jag var där.

1. I sexan eller nåt med Charlotte på Glober Horse Show.
2. I åttan? med mamma och Rasmus. Köpte armband av plastpärlor.
3. I nian med klassen och såg Dalai Lama. Bara en dag. Och jag fick checka in min lilla ryggsäck pga två (!) saxar…
4. På gymnasiet med Libe på en danskurs. Men då var vi bara på ett ställe hela tiden.

Jag har dock fått med mig en del roliga minnen från gångerna jag var där. Jag tror att det var första gången jag såg någon äta sushi när jag var där i nian. Tyckte det verkade väldigt äckligt. Jag hade hört talas om det förr, men aldrig sett det “live” tidigare. Denna omgången åt jag sushi för första gången. Jag är inte längre sushi virgin. Men jag lär nog inte äta det igen. Det var sådär. Hade svårast för konsistensen. Men soppan var god!

Vill lyssna på Sufjan Stevens.

3 reaktioner på ”Varmt och fint

  1. Haha, jag kände exakt likadant om sushi första gången. Konsistensen är nånting man måste komma över och.. ja, bli vän med. Plötsligt tre månader senare fick jag en sån extrem urge efter sushi att jag bara måste ha det. Sen dess har jag varit fast XD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *