En dag med tanterna

En dag med tanterna! Började med att jag och Max blev försenade till skolan vilket slutade med att jag skippade det helt och Max skippade första timmen. Istället satte vi oss på Espresso House på centralen och käkade frukost. På vägen dit ringde jag till mormor och frågade om hon ville ha besök. Men hon var uppe på drottningtorget för att hon skulle hämta Barbro (hennes moster på 80 år) på centralen. Men jag var hjärtligt välkommen hem till henne lite senare. Så därför blev det frukost först och sen gav jag mig iväg till mormor. Vi satt på hennes balkong ganska länge och jag tror till och med att jag fick lite färg =P.

När klockan var runt tre kom jag på att jag hade ett paper att lämna in också så innan vi skulle hämta Barbro som skulle äta middag hos mormor så körde vi till skolan så jag fick lämna in det och sen bar det av till drottningtorget igen för att hämta Barbro. Jag tror inte jag har skrattat så mycket som jag gjorde idag på väldigt länge. Barbro är fruktansvärt rolig och hon har så mycket att berätta. Hon är ju trots allt 80 år vilket verkligen inte märks.

Men när hon var runt 15 under kriget så hade hon blivit ombedd att sova hos grannfrun eftersom hon kände sig så ensam sen hennes man hade dött. Hon bodde ensam på en stor gård. Och Barbro var livrädd för mörker och vågade egentligen inte sova där alls. Men hon var för snäll för att neka tanten. Och under hela vintern låg hon med ansiktet in mot väggen för hon vågade inte titta mot fönstret och tanten låg i sitt rum och snarkade som en hel gubbe och mummlade “Aaaandeeeers…” hela nätterna och Barbro hade knappt sovit något alls och var helt död på mornarna. Och dessutom hade en kompis till henne frågat hur hon vågade sova där. Där hade ju gått en dansk brottsling som hade setts till i de områdena av Skåne och tänk om han skulle komma till tantens gård och stjäla mjölk. Varje kväll när det var kolsvart ute skulle Barbro gå över hela gårdsplanen för och hämta mjölk och ge hunden vatten och mat och hon var övertygad om att denne Rasmussen skulle komma och slå ihälhenne i bakhuvet med en trätoffel. Hunden var hon förresten livrädd för, men hon blev tvungen att “skapa en pakt med den” för att hon skulle våga sig ut om natten och dessutom började den ty sig till henne eftersom hon gav den mat. Det hela hade dock slutat bra och hon kunde sova hemma igen till sommaren. Men jäklar vad jag skrattade när jag hörde det. Speciellt det med hunden och pakten.

Barbro hade med sig sin gamla versbok som alla hennes syskon och kompisar hade skrivit i den och hennes lärarinna hade också skrivit och målat i den. Hon var konstnär och det är nog nåt av det finaste jag har sett. Med guldfärg och akvarell.

Mormor körde os hem för ungeffär en timme sen. Och när jag kom in på Rönnen åkte jag hiss tillsammans med en tjej och en kille. Killen sa att jag hade missat världens föreställning på fjärde våningen innan (våningen där båda två bor). Tydligen hade han mötts tidigare under kvällen av att hela golvet var täckt av brandskum och en brandsläckare och en renrakad naken kille slängde sig i skummet och började simma. Polisen hade kommit och den kvinnliga polisen hade inte kunnat hålla sig för skratt vilket jag förstår. Kille på 4an hade filmat det. Så jag sa att det måste han lägga ut på youtube. Hoppas han gör det för det vill jag se.

Fredag på vån 4.
Fredag på vån 4.

Som ett konstverk!

Tack för mig, nu blir det lite virkning på temat tant…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *