090226

Har lite gamla inlägg som jag skrev när vi var utan internet så här kommer ett av dom.

15:22

Det är coolt med storebröder

Fortfarande inget internet.

När jag cyklade hem från stan tänkte jag på hur ens förhållande med sina syskon är. Jag är nog en relativt dålig syster. Fast i år har jag köpt dyra presenter till min bror. Jag har alltid varit ganska dålig på att ta hand om mig själv och framför allt min lillebror. Om vi har varit ute och rest har jag tyckt att det var jobbigt att jag är äldst och att det skulle vara jag som är ansvarig om det händer något. Man ska ta hand om sina småsyskon. När vi var små hade Rasmus en pärm med sina hockeybilder i, som var prydligt insatta i plastfickor. Han bar ofta omkring på sin pärm, som var blå och ganska ful. Det var ganska töntigt. Men gulligt. Några av mina kompisar retade honom lite och bar runt på honom och ville ta hans pärm. Jag vet inte om dom menade något illa egentligen och jag vet inte om Rasmus förstog vad som hände. Han var trots allt bara typ fyra år. Men jag tyckte synd om honom och blev ledsen och arg för att dom tog hans saker och jag drog tillbaka både honom och pärmen och gic där ifrån. Det är nog den enda gången jag kommer ihåg att jag har försvarat honom och intagit min roll som storasyster.

När jag var liten ville jag ha en storebror. Som vaktade mig och försvarade mig. Någon som dom som var dumma mot mig hade respekt för. Inte för att jag någonsin råkade illa ut. Men det hade varit skönt att ha en. Jag tyckte det hade varit okej att ha en storasyster också, mest för att mina kompisar som hade systrar verkade ha så kul tillsammans. En halvsyster som man aldrig träffade dög konstigt nog inte.
I låg- och mellanstadiet var jag tillräckligt kaxig för att kunna försvara mig själv, på högstadiet och gymnasiet behövdes det inte, vilket nog var tur. För jag tror att jag tappade nån gång i sexan. Jag kommer ihåg en gång i trean eller fyran att en sexa kallade mig för “din lilla skit” och jag svarade att det var bättre att vara en liten skit än en stor skit. Jag ser upp till mig själv som liten, upp till 10 år ungefär. Jag hade förmodligen inte stått ut med mig själv, men jag var ganska cool. Jag önskar att jag var lika dan fortfarande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *