Ett exploderat hjärta.

Det händer mycket på ett bibliotek. Strax efter tio kom det in två tjejer och lämnade ett kuvert där det stog Chrille på. De hade skattjakt för sin kompis och hon skulle komma in och hämta det senare under dagen och säga Pippi Långstrump.

Senare kom det in en man i 50årsåldern som stötte sig på så mycket han kunde och andades tungt, det lär som om han skull dö när som helst. När jag frågade hur det var med honom sa han att det inte var så bra och att han behövde sätta sig. Jag gick fram till honom och frågade om jag skulle ringa en ambulans. Men det ville han inte, sa att dom inte hade behandlat honom bra. Han hade haft en hjärtsjukdom sen han var 13 och de hade gjort det värre. Det fanns ingen släkt heller jag skulle ringa sa han. Han hade gått från Heleneholm till biblioteket. I normal takt tar det ca en timme. I hans takt måste det ha tagit minst det dubbla. Han sa att han visste att han absolut inte skulle gå ut på egen hand. Han visste att han skulle dö, och han önskade det. Jag frågade om han ville ha ett glas vatten, och det ville han. Det kändes så fel att låta honom sitta där och se hur han plågades, men samtidigt villa jag respektera hans vilja. Han sa att han önskade att hans hjärta skulle explodera på vägen hem. Det var sorgligt att se honom och det var ännu sorgligare att höra honom.

Strax innan jag slutade kom en tjej in och frågade om vi hade pippi långstrump där. Hon fick sitt kuvert.

Sofia

2 reaktioner på ”Ett exploderat hjärta.

  1. Ja, jag hoppas att han kom hem ialla fall, ingen mår bra av att se någon falla ner livlös på marken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *