Att titta på en plats

Vår nya uppgift: Att titta på och undersöka sociala konstruktioner på en vald specifik plats. Vår plats: Espresso House. Vi är fem stycken i gruppen och jag är gruppledare. Hoppas att det kommer gå bra. Vi började med det denna veckan, med att välja plats och så. Nu kommer vi ha ett litet lov, hehe. Imorgon har vi schemalagt att vi ska ha gruppmöte, men det kommer vi inte ha. Sen är vi ju lediga från fredag till måndag. Så ett lov på fem dagar är ju inte helt fel.

Idag hade vi en inspirationsföreläsning om “Att titta på en plats”. Väldigt intressant och den gjorde rätt för sitt namn. Alltså inspirationsföreläsning.  Vår lärare pratade om olika saker hon hade gjort, hon är konstnär. Hon hade till exempel startat en cykelförening i Münster där cyklarna gick åt motsatt riktning eller minushastighet (inte baklänges). Alla cyklarna hade backspeglar och stödhjul och de som cyklade var tvugna att ha hjälm och reflexväst. Klubben fanns i hundra dagar. På hennes hemsida finns det bilder på de flesta projekten. En annan sak var att hon en dag fick för sig att kratta löv, men hade ingen egen trädgård, så hon köpte en kratta och gick ut i en park för att kratta löv där. Diskussioner startades i klassen om det var tillåtet att göra det. I rent njutningssyfte. En park är ju till för alla, borde man inte då också få kratta löv där. Men det finns folk som gör det som kanske tar illa upp. Då tycker jag dom kan sluta med det. Om man vill kratta löv så får man väl göra det. Om jag någon gång har en trädgård så ska folk få kratta löv där hur mycket dom vill!

För några år sen började jag leta nummerplåtar på bilar.  Alltså, jag började från 001 och gick uppåt. Jag höll på i ca tre månader innan jag tappade intresset för det och då kom jag upp till kankse 034 eller så, Sen har jag kollat lite löst, men det har liksom inte varit seriöst. Men jag tänkte att jag kanske skulle ta upp det igen. Börja om från början och ta det på allvar. Egentligen hade jag velat ta foto på alla plåtarna också, men det vet jag inte om man får. Det räcker ju med siffrorna, man behöver ju inte visa hela reg. nummret.

Nu ska jag ställa mina böcker i färgordning och äta.

Sofia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *