Femkronorsskål

Ny termin har startat. Lite nytt folk på den nya kursen också, det är ju alltid kul 😀 Beställde de två kursböckerna vi har fått reda på att vi ska använda oss av. Dock tveksam till om jag får dom innan måndag. Skulle inte tro det. Jag tänker låna dom imorgon på biblan så att jag med säkerhet har dom. Ska jobba imorgon, så då tänkte jag ta dom. Hoppas att dom har dom bara… =/

För några veckor sen var jag i stan med Max för att köpa lite kläder. Studsade runt på H&M och hittade lite grejor, mycket på rea. Najs tänkte jag, då har jag tjänat lite pengar ju. Kommer till kassan. Runt 500 kr. Drar kortet och det funkar inte. Jag säger att jag vet att jag har pengar på kortet ska finnas typ 2000 kr. Hon säger att det kan vara kontakten med banken det är fel på. Jag gå och tar ut pengar istället. 417 kr på kontot… Jaha, var fan e mina pengar? Attans katten. Jag vet inte riktigt vad jag hade köpt förutom sakerna till katten. Men det måste ha varit något annat också ialla fall. Fick låna en hundring av Max och gick tillbaks och hämtade mina kläder. Sen dess har jag levt på mina 17 kr. Fick låna 100 kr av mamma och satte över 100 kr från mitt sparkonto bara för att jag skulle ha lite pengar att röra mig med.

Idag skulle jag in till stan med Max. Vi skulle till Sopstationen och lite andra ställen. Det är riktigt billigt där så jag tänkte att jag kanske kunde hitta nåt intressant och tömde hälften av min “sparbössa” här hemma. 60 kr.

Jag hittade en riktigt fin skål där. Klarröd. För 5 kr. Den tar jag. Plus en kasse för 1 kr. Vi gick och åt. Tänkte att det skulle kosta mellan 30-40 kr. 55kr. O_o Ooookej. Jaja, mina 60 kr mynt är borta nu i alla fall. Nu är jag skyldig mig själv 160 kr och mamma 100 kr. Rasmus lite småpengar för bussresor. Elise är dock skyldig mig 200.

Imorgon får jag lite pengar. Äääntligen!!!

På måndag hämtar vi nästa katt. Han kommer vara så liten. Som en vindruva…

Är det inte vår snart? Någon dag var det ju riktigt fint väder. Jag fick ta av mig både mössa och vantar när jag cyklade för jag blev så varm. Jag använde skinnjackan igen istället för skidjackan. Emellanåt är det dock rättså kallt med den. Men det tänker jag ståut med. Nu vill jag ha vår så snabbt som möjligt så att de kan bli sommar igen sen. Jag hoppas verkligen att det inte blir mer snöslask. Det räcker med det lilla vi har haft. När vi väl har fått känna på lite vårljus så vill man inte tillbaka till vintergrått igen. Det är förstås fortfarande januari och fram till februari/mars är det vinter, sen får man börja hoppas på vår, inte tidigare för man blir så besviken när man inser att det är för tidigt för att tycka att det känns som vår.

 Men jag vill ha vår nu, och det så snabbt som möjligt. Nu ska jag ut o köra bil.

 Sofia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *