Kritik och paperstuff

Idag blev min tröja psykiskt misshandlad. Efter första föreläsningen vill den bara gå hem. Vi pratade om kritik. Positiv, negativ, konstruktiv. Margareta tog min tröja som exempel: “Ok, om jag säger attjag tycker att Sofias tröja är jätteful! Är det kritik då?” Folks svarade, jag svarade, vi sa att det inte var kritik utan bara en kommentar. Lite senare, efter att ha gått igenom saker och ting lite mer noggrant så vände hon sig mot tavlan för att skriva något om “fula tröjor-kommentarer vs. komplimanger vs. kritik” och när hon sa det så avbröt hon sig och sa: “Asså, alla ska veta att jag tycker verkligen att Sofias tröja är jättefin!”

Vi fick gått igenom våra PM om papret. Fick ut lite, hoppas att jag kommer kunna avgränsa ämnet lite mer. Eller betydligt mer. Fråga: “Varför fungerar dagens medier som de gör?”  Jadu, varför fungerar medierna som de gör idag? Och jag då, lilla nöt: “Jag tänker utgå från modefotografi. Uppslag i modetidningar. Vogue. Varför påverkas människan av dessa? Eller: Hur gör de så att vi påverkas? Eller: Hur kan vi påverkas av det? Ja, den som är lättast att sätta till frågeställningen är väl hur de gör för att påverka oss. Eller ok, vänta… Hur gör fotografen för att få fram designerns tanke? Det blir förstås mer riktat mot reklam sidan. Men vad är det i bilden som gör att vi påverkas av den? Det ska jag nog på något sätt kunna svara på. Detta måste jag nog ha bredvid mig imorgon när jag pluggar. Bestämde mig för att sticka upp till orkanenbiblioteket för att plugga lite. Max ska också följa med, så jag får träffa honom lite. Det fanns en del referensböcker där som jag behövde, så då tyckte jag att det var lättare att sitta där och läsa dom än att kopiera osv.

Det ska nog kunna bli något vettigt av detta, hoppas jag. Jag har mina study buddies som förhoppningsvis kommer komma med goda råd under tiden.

Sofia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *